Praktische ondersteuning

Je weet vaak zelf heel goed wat je kan en wat je niet (meer) kan op persoonlijk, gezinsondersteunend- of huishoudelijk gebied. Ik bied praktische hulp thuis, zodat je de dingen kan blijven doen, of weer kan doen, waar je hart naar uitgaat.

Je voelt je niet thuis waar je woont, maar waar ze je begrijpen'. Christiaan Morgenstern 

Volwassenen en ouderen bied ik hulp op het nivo van overname, ondersteuning of begeleiding. Ik ben op deze nivo's thuis wat betreft maaltijdbereiding, boodschappen doen en het organiseren en schoonmaken en wassen . Ook kan ik helpen bij het douchen en aankleden en bij het organiseren van activiteiten en het voeren van eenvoudige administratie. Mijn kracht schuilt in de rust, helderheid en invoelend vermogen die ik heb en wat vooral tot  recht komt bij mensen die met hun hoofd (tijdelijk) ergens anders zijn.

Jongeren begeleid ik naar- of ondersteun ik bij- zelfredzaamheid op het gebied van huishouden en (vrije-)tijdsbesteding. We koken bijvoorbeeld samen, organiseren de was of ruimen de kamer op. Ook het maken van een plan voor vrije tijdsbesteding of het zelfstandig leren koken, naar school gaan e.d. kan ik begeleiden of ondersteunen.

Met name jongeren die emotioneel onvrij zijn, voelen zich relatief snel bij mij op hun gemak. Ik ben rustig en open en ga graag mee in hun spel of ideeen. Als het nodig is kom ik zelf met voorstellen.

 

 

De zorg kan betaald worden vanuit PGB of particulier. Neem contact op over de tarieven.

 

Om continuiteit in de persoonlijke verzorging, (huishoudelijke) ondersteuning of begeleiding te  garanderen werk ik samen met collega ZZP'ers in Leiden en de Duin-en Bollenstreek, ook werk ik via Cuprum, een thuiszorgorganisatie op antroposofische basis. Mijn gegevens staan ook op thuiszorg-info.nl.

Ik help je graag je autonomie te behouden of terug te winnen.

Heel je Vrij

Korenbloem 35

2211 MH Noordwijkerhout

+31 (0) 6 42 68 37 22

info@heeljevrij.nl

www.heeljevrij.nl