Inzicht

Vanaf mijn vijfde droeg ik een bril, totdat ik afgelopen zomer besloot mijn bril af te zetten en de bril in de kast te leggen. Dit besluit heeft me al heel veel inzcht gegeven. De ene dag is de andere niet, niet voor mijn geest, niet voor mijn lijf en dus ook niet voor mijn ogen. Tja, en ik dacht dat t nooit meer over ging, dat slechte zien. Niet waar dus. Op momenten dat ik lekker ontspannen ben of bewust heb losgelaten blijk ik ineens heel helder te zien. 

Intussen zijn mijn ogen aardige indicatoren voor hoe het mijn mijn lijf en of geest gesteld is. Heb ik wat te veel gedronken, of te lang achter de computer gezeten, ach ja, dan zie ik wazig. Ben ik chaotisch in mijn hoofd, dan wil het linker oog nog wel eens wazig zijn, ben ik wat te veel met anderen bezig, dan voel ik druk in mijn rechteroog etc. etc. 

Ik volg al een tijdje Karin Hogenboom en krijg goede tips waardoor ik zelf ook weer geinspireerd raak en nieuwe inzichten krijg. Mooi werk om zo mezelf heler te maken. En te accepteren dat functies minder worden.