Huis verkocht

Hoe kan dat gaan, zo’n huizensessie?

Jan en Florentien hebben een jaar geleden een prachtig huis gekocht met vrij uitzicht over de velden. Ze zijn er meteen in gaan klussen en hadden er een groot vertrouwen in dat hun woning, waar ze tot de verhuizing in wilden blijven wonen, op tijd verkocht zou worden. Lange tijd ging het goed met het vertrouwen, maar na ruim een half jaar en nog steeds geen enkele bezichtiging begon het toch een klein beetje onrustig te worden in het hoofd van Jannemiek.

Samen met Florentien maakte ik een affirmatie die ze onder haar kussen bewaarde. Jannemiek had nog geen zin in een sessie: al dat ‘graven’ daar zag ze een beetje tegenop.

Uiteindelijk, twee maanden voor de geplande verhuizing, besloot ze toch tot een sessie. Vooraf en later ook in de sessie checkte ik of ze de sessie alleen kon doen. Dat bleek prima te kunnen, omdat ze de energie van haar partner goed kon meenemen en er tussen hen geen blokkade was.

Eenmaal aan tafel, met hulp van de stenen, bleek al snel dat er een onuitgesproken boosheid lag over de situatie met betrekking tot de buren, die hun huis ook te koop hadden gezet.

Door met deze emotie echt contact te maken, wat even duurde, ontstond er ruimte om er op een andere manier naar te kijken. Ineens ontstonden er mogelijkheden om er met elkaar over te praten en zelfs om eventueel samen plannen te maken. Maar het allerbelangrijkste was dat hun eigen huis gewoon OOK in het licht mocht en mocht opvallen. Deze gedachte was spannend voor J. maar uiteindelijk kon ze er goed op doorademen.

Daarna gingen we kijken of het huis ook echt mocht worden losgelaten van J. en J. Tussen hen bleek in elk geval geen spanning. Wel kwam boven dat J. een (natuurlijke) neiging had om te kiezen voor zwaarte in plaats van voor lichtheid. Waardoor we ons richtten op de Denkkracht. Denk vrij- en lichtmakend. Geef aandacht aan dat wat groeien mag. Met deze zinnen kon het huis in lichtheid worden losgelaten! Het vertrouwen ‘dat het goed komt’ was helemaal terug (in het lijf)!

Enkele weken later meldde F. me dat ze het huis verhuurd had en dat ze gingen verhuizen. Korte tijd later was het huis van de buren verkocht. En twee weken na de verhuizing werd het huis ineens verkocht!